Chicken heppie

Loading...

Omschrijving

Heb je last van bloedmijten in je kippenhok of in je volière? Bloedmijten of bloedluizen zijn er altijd, ze zijn inherent aan gevogelte. Maar de laatste jaren zijn ze dankzij de hete zomers, zodanig explosief gegroeid dat ze vaak een ware plaag vormen in de kippenhokken. Grijp vroeg in het voorjaar preventief in om plagen te voorkomen!

Net als kippen kunnen reptielen ook last krijgen van bloedmijten. Denk maar aan slangen, baardagamen, varanen, leguanen en hagedissen. Een bloedmijt kan gemakkelijk een half jaar overleven in een terrarium. Door de warmte kan de populatie bloedmijten zeer snel toenemen.

Wat is Chickenheppie?

Chickenheppie is een koker, gevuld met vochtig turfachtig materiaal waarin zich roofmijten Stratiolaelaps scimitus bevinden.

Ze zijn beige van kleur en maar 1 mm groot. Deze natuurlijke vijand gaat actief op zoek naar bloedmijten (bloedluizen), kippenmijten en zwarte luizen in dierenverblijven van gevogelte en knaagdieren om deze vervolgens leeg te zuigen. Gemiddeld eet een roofmijt 5 bloedmijten per dag.

De roofmijt is actief vanaf 12°C. De ideale temperatuur ligt tussen 15°C en 28 °C. De roofmijten overleven geen perioden van vorst. Ook bij hoge temperaturen tijdens een hittegolf werken de roofmijten niet.

Werkzaamheid

Een verpakking van 10.000 stuks is geschikt tot 10m² en ongeveer 5 kippen te behandelen.

Een verpakking van 25.000 stuks is geschikt tot 25 m² en ongeveer 15 kippen te behandelen.

Een verpakking van 500 stuks heeft vooral een preventieve werking te gebruiken in het vroege voorjaar alvorens men bloedluis ontdekt.

 

29,95

  • Betaal veilig online of bij aflevering
  • Deskundig advies